Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

„Аз виждам ресурси, а ти?“- така се нарича проект на ученици от 8, 9, и 10 клас, обучаващи се в профил“ Природни науки“ от СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“, реализиран в рамките на проекта „Имам решение за моята зелена идея“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“, подкрепен в седмото издание на Vivacom Регионален грант. Инициативата се организира с подкрепата на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините.


Жури в състав Катерина Гешева, началник отдел "ОКМДС" – община Разлог, Елена Юрукова, преподавател по биология и ръководител на проекта, Лили Големинова – журналист от радио „София“, Божидар Eмануилов от Фондация „Корен“ и Мая Цанева от сдружението организатор, определи като най-добър измежду три предложения, които три отбора младежи изработиха след обучения от експерти по доброволчество, управление на проекти и комуникации.


Проектът на нашите ученици се отличава с голямо социално въздействие и иновативност. Те обходиха, маркираха и описаха състоянието на всички контейнери за разделно събиране на отпадъци и дрехи в гр. Разлог. Създадоха интерактивна и физическа карта с местоположението на контейнерите. Изработиха брошура с информационен характер за същността и ползите от разделното събиране на отпадъци. Учениците поставиха картата на различни места в града ни, за удобство на жители и гости на гр. Разлог.


Възпитаниците на СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“ бяха поздравени от директора на училището , г-жа Росица Тумбева , за прекрасната идея , за показания дух на доброволчество, желание да бъдат полезни и с проявената активна позиция по актуални теми и проблеми в обществото.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари