Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Анкерите са крепежни елементи, използвани в строителството за закрепване на материали към земята. Обикновено те се използват за закрепване на каквото и да било към бетон. След като са монтирани правилно, те трябва да са устойчиви на издърпване. Ако не го направят, можете да ги дръпнете, за да видите дали са здраво закрепени. Ако е така, те се считат за ефективни.

Анкери за бетон
Анкер за бетон

Има няколко различни типа анкери за бетон, които могат да се използват в строителни проекти. Например анкерът за лаг бетон е къс, плътен и твърд. За разлика от това, самопробивният бетонен анкер е заострен и има зъбци за пробиване на отвори в основата на бетона. След това болтът лесно се завинтва в отвора и се разширява, за да понесе стената на отвора.

Клинови и винтови анкери се използват за закрепване на приспособления и други елементи към бетон. Винтовите анкери имат резби на главата, които се захващат с бетонните стени, за да образуват механична връзка. Главите на тези анкери са различни, за да отговорят на специфичните структурни изисквания. Главата закрепва приспособлението или елемента към бетона. Анкерите с клинов тип имат разширителна втулка, която захваща бетона.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация