Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Хлябът е основна храна в много култури и се наслаждава от векове. Докато белият и пълнозърнестият хляб са често срещани, има много други видове хляб, които са по-малко известни, но също толкова вкусни. В тази статия ще разгледаме някои от най-необичайните видове хляб от цял свят.

Инджера (Етиопия)

Този плосък хляб с квас е основна храна в Етиопия и се прави от брашно теф, вид зърно, произхождащо от Етиопия. Инджерата има ункална гъбеста текстура и често се използва като прибор за загребване на яхнии и сосове.
Наан (Индия)Този плосък хляб с квас е основен продукт в индийската кухня и обикновено се прави с бяло брашно, кисело млякои гхи. Naan често се сервира с къри и е известен със своята мека, пухкава текстура.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация