Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Преди да насрочите процедура за лазерна епилация, трябва да сте сигурни, че сте напълно чисти. Това е необходимо, за да се избегне дразнене на кожата и дискомфорт по време на процедурата. Трябва също така да премахнете грима или продуктите за грижа за кожата. Също така трябва да избягвате използването на дезодоранти или лосиони поне два дни преди процедурата. Това е нужно, защото потта и овлажнителите могат да ограничат достъпа на лазера до космения фоликул.

Не се излагайте продължително на слънце
Ако планирате да си направите лазерна епилация, трябва да избягвате продължителното излагане на слънце поне четири седмици. Това е така, защото слънчевите лъчи могат да увредят третираната зона и да причинят възпаление. Също така е важно да избягвате използването на солариуми поне седем дни преди процедурата.

Бръснене
Преди процедурата, зоната трябва да бъде гладко обръсната. Това е необходимо, защото лазерът се фокусира върху космения фоликул, а това е трудно, ако има косъмчета. Освен това, няколко седмици преди процедурата не трябва да използвате кола маска, пинсети или епилатори. Те ще отскубнат и корена на косъма, така, че процедурата няма да проработи.

Бременност, кърмене и месечен цикъл
Макар все още да няма категорични научни мнения, се смята, че лазерната епилация не е препоръчителна по време на бременност и кърмене. Причината е, че по време на бременността, поради промяна на хормоните, може да се появи нежелано окосмяване, което след нормализиране на хормоните, да изчезне.

Що се отнася до месечния цикъл, има изследвания, че кожата е много по-чувствителна и склонна към раздразнения, отново заради влиянието на хормоните. Затова, планирайте посещенията си в лазерния център във време, различно от онези дни от месеца.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация