Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

iPhone е една от най-популярните марки за мобилни телефони в целия свят. Но знаете ли каква е историята на марката и компанията, която стои за нея? Вижте повече в нашата статия.

Apple е представен от Стив Джобс през 1983 г
Компанията Apple е създадена през 1983 от Стив Джобс. Той не е бил опитен бизнесмен, но разбирал, че компанията ще расте експоненциално, ако разполага със значително финансиране и професионално управление. Той убеждава специалиста по връзки с обществеността Реджис Маккена да представлява компанията и търси инвестиция от ветерана на Intel, Майкъл Маркула. Маркула в крайна сметка става най-големият акционер на Apple и ключов член на борда на директорите. През 80-те години компанията се разраства с бързи темпове.

Иновациите на Стив Джобс са основна част от успеха на компанията. Компютърът Macintosh е представен през 1983 г., а през 1995 г. компанията пуска ново поколение Mac компютри, наречено G3. Този нов продукт също така представи уеб-базирана система за поръчки, наречена iTunes. IPod на компанията, пуснат през 1997 г., интегриран със софтуера iTunes, позволява на потребителите да импортират музика от компактдискове и да купуват музика от магазина iTunes. През 2007 г. Джобс представя iPhone, революционен телефон със сензорен екран. IPhone направи революция в мобилните компютри и Apple в крайна сметка продаде над 500 милиона бройки.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация