Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Статията подчертава, че процесът на ферментация, използван за приготвяне на хляб с квас, може да увеличи хранителната стойност на хляба по няколко начина. Може да повиши бионаличността на хранителни вещества, което ги прави по-лесни за усвояване от тялото и да намали нивата на фитинова киселина, която може да попречи на усвояването на определени минерали като калций, цинк и желязо. Освен това хлябът с квас има по-нисък гликемичен индекс от традиционния хляб, което означава, че причинява по-малко скок в нивата на кръвната захар след консумация. Следователно изборът на хляб с квас пред традиционния хляб може да предложи значителни хранителни предимства и да допринесе за по-здравословен начин на живот.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари