Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Аклиматизация
Има много начини да се подготвите за зимен преход, но един от най-добрите е да аклиматизирате тялото си към промяната на температурата. Аклиматизацията означава редовно излагане на тялото ви на по-ниски температури, за да се повиши чувствителността на тялото ви към студ. Номерът е да започнете постепенно и да не прекалявате.

Друга важна част от аклиматизацията е излизането и упражненията. Това ще помогне на тялото ви да изгради своя мускулен тонус. Когато се подготвяте за преход, има няколко различни упражнения, които можете да правите, за да изградите своята издръжливост и сила. Някои от упражненията, които можете да изпълнявате, включват изкачване на стълби, джогинг, бягане и клубове.

Един от най-лесните начини да аклиматизирате тялото си към по-ниски температури е да пиете много вода. Поддържането на тялото ви хидратирано е особено важно по време на преход, защото притокът на кръв се увеличава, когато се натоварвате. Затова ще трябва да правите чести почивки и да пиете много вода.

Привеждането на тялото ви във форма не само ще ви помогне да се представяте по-добре, но и ще ви даде повече енергия за прехода. Това обаче не означава, че трябва да прекалявате. Ежедневната разходка и увеличаването на времето за ходене е чудесен начин да поддържате тялото си във форма. Добавянето на няколко допълнителни дни към тренировъчния ви график ще гарантира, че сте напълно подготвени, когато температурите паднат.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация

Последни коментари