Директория за статии

Мястото в Интернет където публикувате и четете интересни статии.

Полезни мазнини: Ядките и семената са отличен източник на здравословни моно- и полиненаситени мазнини. Тези мазнини са свързани с понижен риск от сърдечно-съдови заболявания, подобряват нивата на холестерола и поддържат здравето на мозъка.

По-добро храносмилане

Лесно смилаеми съставки: Плодовете, ядките и семената, в естествения си вид, са по-лесно смилаеми от преработените съставки, често срещани в традиционните бонбони. Това може да намали риска от храносмилателни проблеми като подуване на корема, газове или запек.

Ензими и полезни бактерии: Някои сурови бонбони, особено тези, които включват ферментирали съставки, могат да съдържат живи ензими и полезни бактерии, които подсилват чревната флора и подпомагат оптималното храносмилане.

Избягване на вредни съставки

Без рафинирана захар: За разлика от обикновените бонбони, суровите бонбони обикновено не съдържат рафинирана бяла захар. Прекомерната консумация на захар е свързана с редица здравословни проблеми, включително затлъстяване, диабет тип 2, сърдечни заболявания и възпаление.

Коментари

Кой подкрепи тази публикация